Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ αληθινής και ψεύτικης γούνας

Vitaniotis furs 39

Αν προσπαθείτε να καταλάβετε αν κρατάτε στα χέρια σας ένα κομμάτι αληθινής γούνας ή ψεύτικης γούνας, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί δείκτες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφασή σας.

2. Αναζητήστε τις επωνυμίες των εμπορικών σημάτων. Αν γνωρίζετε ότι ορισμένες μάρκες συνδέονται με γούνα ή ψεύτικη γούνα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε με ποιο είδος γούνας έχετε να κάνετε. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες μάρκες διαθέτουν σειρές γούνας και ψεύτικης γούνας. Για παράδειγμα, οι Abercrombie & Fitch, Aéropostale, American Apparel, Billabong, The Gap, H&M, κ.λπ. ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μόνο συνθετικές γούνες, ενώ αρκετές εταιρείες μετατοπίζονται σήμερα από τις σειρές γούνας στις σειρές με ψεύτικη γούνα. Δείτε τις παρακάτω πηγές για έναν πλήρη κατάλογο.
3. Ψάξτε για την τιμή. Η αληθινή γούνα κοστίζει πολύ περισσότερο από την ψεύτικη γούνα. Εξ ου και η συσχέτιση της γούνας με πολύ πλούσιους, ηλικιωμένους ανθρώπους!
4. Νιώστε τη γούνα. Δεν είναι όλα τα κομμάτια γούνας με βολική σήμανση ή τιμή. Μια άλλη μέθοδος δοκιμής του αντικειμένου είναι αυτή της αίσθησης:
Γούνα: αισθάνεται πολύ απαλή στην αφή, πέφτει σε μια ομαλή και λεία γραμμή, περνάει μέσα από τα δάχτυλά σας σαν να χαϊδεύετε μια γάτα
Ψεύτικη γούνα: αισθάνεται τραχιά και τραχιά στην αφή, μοιάζει συνθετική- μπορεί να είναι κολλώδης στην αφή σε υγρό καιρό και μπορεί να έχει την ίδια αίσθηση με ένα λούτρινο ζωάκι

5. Δοκιμάστε το τεστ καύσης. Αυτό απαιτεί την απώλεια μερικών κομματιών γούνας ή ψεύτικης γούνας. Τραβήξτε 2 – 3 κλωστές. Πάνω σε ένα αντικείμενο ανθεκτικό στις φλόγες (όπως ένα κεραμικό πιάτο), κρατήστε ένα σπίρτο πάνω στις κλωστές. Εάν πρόκειται για πραγματική γούνα, θα καεί και θα υπάρχει μια οσμή παρόμοια με αυτή των καμένων μαλλιών. Αν πρόκειται για ψεύτικη γούνα, θα μυρίζει σαν λιωμένο πλαστικό, θα λιώνει σαν πλαστικό και θα τυλίγεται σε σκληρές μπάλες που μοιάζουν με πλαστικό.
6. Κολλήστε μια καρφίτσα στο αντικείμενο (μέσα από τη γούνα και την επένδυση). Αν περνάει εύκολα, αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για ψεύτικη γούνα, επειδή η καρφίτσα γλιστράει μέσα από μια συνθετική βάση. Αν είναι δύσκολο να περάσει ή αντιστέκεται εντελώς, είναι πιθανό να πρόκειται για πραγματική γούνα, καθώς προσπαθείτε να περάσετε μέσα από τη δερμάτινη επένδυση στην οποία η γούνα παραμένει προσκολλημένη.
7.Ελέγξτε το υπόστρωμα. Εάν είστε σε θέση να δείτε το υπόστρωμα του αντικειμένου ή μπορείτε να κάνετε μια μικρή τομή για να ελέγξετε με την αίσθηση ή την όραση, αναζητήστε δέρμα για να υποδείξετε πραγματική γούνα ή τεντωμένη ύφανση/υφασμάτινο υπόστρωμα για ψεύτικη γούνα. Μπορεί επίσης να μπορείτε να δείτε το υπόστρωμα αν χωρίσετε τη γούνα και ξεχωρίσετε τις τρίχες.
8. Έχετε υπόψη σας ότι η μαντεψιά δεν είναι απαραίτητα εύκολη αν δεν έχετε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή σας. Όπως διαπίστωσε προς μεγάλη της απογοήτευση η υπέρμαχος της καταπολέμησης της γούνας Kate Winslet, το να σας λένε απλώς ότι κάτι δεν είναι γούνα δεν είναι απαραίτητα μια πλήρης απάντηση.el